Saturday, November 25, 2006

Leerdoelen stage

Hieronder min- en pluspunten van mij als grafisch ontwerper. Misschien dat ik aan de hand van deze een bijpassend bedrijf kan vinden.

Plus punten

1. kritische reflectie
Dit is iets waar ik zelf veel mee bezig ben. Het zorgt ervoor dat ik scherp blijf. En ik merk dan ook vaak van de leraren dat zij het me eens zijn bij de assessments.

2. onderzoekend vermogen
Ik ben iemand die echt vanuit het proces werkt. Ik vind het fijn werken als een soort van basis heb, dit kunnen bijv. foto´s zijn, maar ook een bepaalde techniek.

3. organiserend vermogen
Dit vloeit als het ware voort uit het onderzoek. Ook hier heb ik meestal niet zo veel moeite mee. Tot ik dus mijn concept naar beeld om moet zetten(zie minpunten)

4. beeldend vermogen
Beeld trekt me sowieso meer dan typografie. Ik voel me er lekkerder bij en het experimenteren met beeld geeft me een bepaalde voldoening. Hoewel ik altijd het gevoel blijf houden dat dingen niet af zijn.

5. vermogen tot samenwerken
In eerste instantie wist ik niet goed of samenwerken wel wat voor mij zou zijn. Maar uit projecten is gebleken, dat ik juist inspiratie uit anderen kan halen.


Min punten

1. gebruik van typografie
Zoals ik hierboven al aangaf, voel ik me niet op mijn gemak met typografie. Dit is frustrerend, omdat ik er vaak gewoon echt geen raad mee weet. Ik kom mezelf dan vaak tegen, puur omdat ik te weinig kennis heb hierover.

2. omgevingsgerichtheid
De link tussen beeld en publiek wankelt soms wat bij mij. Ik ga dan te veel op in mijn werk, en verlies het publiek uit het oog. Het publiek moet een grotere rol gaan spelen al tijdens mijn proces. Het zou me juist moeten helpen om een bepaalde richting op te gaan.

3. opdracht eigen maken(persoonlijke touch geven)
Bij onderwerpen waar ik weinig mee heb, vind ik het lastig om tot een eindproduct te komen dat echt van mij is. Ik heb nog niet echt een handschrift en ik moet ook toegeven dat ik daarvoor nog veel te veel aan het experimenteren ben. Deel hiervan is dan ook dat ik erachter moet komen, welke technieken/stijlen mij liggen.

4. balans inhoud-vorm te vinden
De conceptfase en daarnaast beeld maken lukt op zich wel. Het probleem zit hem dan ook niet het feit dat ik te laat begin met schetsen. Het is juist eerder dat ik al met schetsen begin, zonder een goed sluitend concept te hebben. De link tussen beeld en concept is daardoor niet altijd perfect.

5. Communicatie
Dat mijn werk niet optimaal communiceert hoor ik net iets te vaak, wat ik erg jammer vind. Ik verlies mijn concept uit het oog tijdens het proces, omdat ik vanuit mijn proces werk.



Leerdoelen

- Me vrijer voelen als ik ga uitwerken. Ik ben een echte doener, en het proces vind ik dan ook leuk om te doen. Maar zodra ik ´het eindwerk´ moet gaan maken, lijk ik soms wat te verkrampen. Ik voel me dan beperkt door mijn concept. Dus om ook in de laatste fase, gewoon te blijven doen/mooi beeld maken zonder alles te willen verantwoorden.
- Durven te experimenteren met typografie. En ervoor zorgen dat ik een betere basis erover krijg. (en combinatie beeld met typografie)
- Ik vind het fijn om met de hand te werken. Maar soms doe ik dit omdat ik de computer nog onvoldoende beheers. Ook over dit medium wil ik controle krijgen.
- Waar ik bij al een paar keer ben tegen op gelopen is dat ik de opdrachten te weinig naar me toe trek. Ik weet nog niet precies in welke vorm ik dit het beste kan leren.
- Duidelijk communiceren met mijn werk.
- Tot slot wil ik zo veel mogelijk verschillende opdrachten gaan doen, zodat ik te weten kom waar mijn interesse veld precies ligt. En zo ook meer een eigen invulling kan geven.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home